MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Tu znajdziesz lodziarnie w Lubartowie. Odkryj kuszące samkiem miejsca

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Gdzie się wybrać na lody w Lubartowie?
Gdzie się wybrać na lody w Lubartowie? WS Studio
Zobacz, gdzie zlokalizowane są lodziarnie w Lubartowie. Niewątpliwie wszyscy kojarzą lody z latem. Kiedy na zewnątrz jest gorąco i słonecznie, okażą się najlepszym sposobem na ochłodę. Odkryj ciekawe fakty na ich temat. Przejrzyj wizytówki w katalogu firm i dowiedz się, jakie smaki możesz znaleźć w lodziarniach w Lubartowie.

Spis treści

Tutaj zjesz lody w Lubartowie

Przejrzyj katalog firm i zdecyduj, gdzie wyskoczysz na lody. Weź pod uwagę opinie innych klientów i odwiedź najlepsze miejsca.

Szukasz dalej? Kliknij i sprawdź wszystkie lodziarnie w Lubartowie

Jeśli nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Lubartowie, daj znać właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody możesz zjeść w Lubartowie?

Różnorodność tego popularnego deseru jest duża. W czasie kiedy gości u nas lato na każdym kroku możemy zobaczyć lodziarnie posiadające w ofercie lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Najczęściej lody produkowane są z gotowych mieszanek w postaci proszku z dodatkiem konserwantów i wzmacniaczy smaku. Możemy jednak spotkać w Lubartowie lodziarnie, w których podobnie, jak dawniej wykonuje się produkt z najwyższą starannością i dbałością o jakość, stosując przy tym tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Początki lodów. Pierwsza lodziarnia we Francji

Pierwsze wzmianki o deserach z owoców, mleka i lodu przywędrowały ze starożytnych Chin. Lodami delektowali się również nieliczni obywatele, zamieszkujący starożytny Rzym i Grecję. Był to posiłek wykwintny, unikatowy i trudny w wykonaniu ze względu na konieczność sprowadzania lodu z wysokich gór.

W XVI wieku włoski architekt i kucharz Bernardo Buontalenti odkrył, że kiedy zamknięty pojemnik z kremem mleczno-jajecznym zostanie włożony do naczynia z solą i lodem zostanie on zamrożony. Pierwsza prawdziwa lodziarnia nosząca nazwę Cafe Procope została otwarta w 1686 roku we Francji.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasta jajeczna z awokado

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na lubartow.naszemiasto.pl Nasze Miasto