MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski,...
fot. pixabay.com

Dzikie rośliny, które zbierzesz w grudniu. Możesz je zjeść. Nie cała przyroda zasypia na zimę, szukaj tego w okolicy

Uszak bzowy

Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski, możemy je dusić, smażyć, gotować jak inne grzyby, na przykład boczniaki. Poza tym nadają się też do marynowania. - Są znakomitym dodatkiem do ryżu, makaronu, zup, zapiekanek, mięs, a także dań kuchni chińskiej i japońskiej. Uszaki bzowe nadają się także do suszenia (przed jedzeniem należy je namoczyć) – wyjaśnia Katarzyna Laszczak na portalu regioDOM.

Zobacz również

Naturalny plac zabaw, park linowy, remont podwórza. Oto wygrane projekty LBO!

NOWE
Naturalny plac zabaw, park linowy, remont podwórza. Oto wygrane projekty LBO!

Jubileusz 50-lecia kapłaństwa wieloletniego proboszcza parafii w Mircu [ZDJĘCIA]

Jubileusz 50-lecia kapłaństwa wieloletniego proboszcza parafii w Mircu [ZDJĘCIA]

Polecamy

Philips. Bezprzewodowe lampy czołówkowe

Philips. Bezprzewodowe lampy czołówkowe

Prezydent Zamościa otrzymał absolutorium. Nie obyło się bez dyskusji

Prezydent Zamościa otrzymał absolutorium. Nie obyło się bez dyskusji

Masz dziwne znamię na ciele? Sprawdź, co to może oznaczać

Masz dziwne znamię na ciele? Sprawdź, co to może oznaczać