MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Imbir w dużej ilości to smakowity składnik glazury do ryb i...
fot. Fudio/Getty Images

Kto nie może sięgać po imbir? Te osoby powinny zrezygnować z herbaty z imbirem i syropów z tą przyprawą. Kluczowe jest dawkowanie

Jak jeść imbir? Łosoś iimbirowo-miodowy

Imbir w dużej ilości to smakowity składnik glazury do ryb i mięs w stylu azjatyckim. Do soku wyciśniętego ze startego miąższu wystarczy dodać sos sojowy, miód, sok z cytryny lub ocet ryżowy i przyprawy, np. pieprz. Jako składnik takiego sosu do pieczenia sprawdzi się także sok z pomarańczy.

Zobacz również

Pierwsza Komunia Święta w Parafii pod wezwaniem świętego Jana w Pińczowie [ZDJĘCIA]

Pierwsza Komunia Święta w Parafii pod wezwaniem świętego Jana w Pińczowie [ZDJĘCIA]

Wypadek w gminie Masłowice. 19-letni kierowca audi nie ustąpił pierwszeństwa

Wypadek w gminie Masłowice. 19-letni kierowca audi nie ustąpił pierwszeństwa

Polecamy

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić

Wspomnienie o dr Bogumile Sawie, która Zamościowi poświęciła całe, naukowe życie

Wspomnienie o dr Bogumile Sawie, która Zamościowi poświęciła całe, naukowe życie

Marta Pfeifer została drugim wiceprezydentem Zamościa

Marta Pfeifer została drugim wiceprezydentem Zamościa