MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g...
fot. megaflopp/Getty Images

Kto powinien częściej jeść ogórki kiszone? Skorzystają: układ pokarmowy, figura i odporność. W tych schorzeniach warto sięgać po kiszonki

Zaparcia

Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g na 100 g, czyli na 1 średniej wielkości sztukę), który jest niezbędny do prawidłowej pracy układu pokarmowego. Składnik ten reguluje rytm wypróżnień, a także przyspiesza przesuwanie się resztek pokarmowych w dalsze części jelita. Dzięki tym właściwościom kiszonki zapobiegają zaparciom oraz zmniejszają ryzyko rozwoju raka jelita grubego.

Zobacz również

Smok Romantyk, Smok Lekarz, Smok Żołnierz CK. W Krakowie przybędzie małych smoków

NOWE
Smok Romantyk, Smok Lekarz, Smok Żołnierz CK. W Krakowie przybędzie małych smoków

Kurp Burger Wege w Lelisie. Czwarta edycja wydarzenia

Kurp Burger Wege w Lelisie. Czwarta edycja wydarzenia

Polecamy

Matura z informatyki 2024. Arkusz CKE zamieścimy niebawem. Sprawdź

Matura z informatyki 2024. Arkusz CKE zamieścimy niebawem. Sprawdź

Nowy samochód elektryczny. To nawet 40 średnich wynagrodzeń. Chyba że jest z Chin

Nowy samochód elektryczny. To nawet 40 średnich wynagrodzeń. Chyba że jest z Chin

Policja podsumowała akcję - 2000 wykroczeń i 23 osoby bez prawa jazdy

Policja podsumowała akcję - 2000 wykroczeń i 23 osoby bez prawa jazdy