Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nie tylko cebularz i forszmak! Te potrawy musisz znać jeżeli pochodzisz z Lubelszczyzny [LISTA DAŃ]

OPRAC.: Redakcja
Małgorzata Genca/ archiwum Kuriera Lubelskiego
Kuchnia Lubelszczyzny to nie tylko cebularz i forszmak! Te potrawy musisz znać jeżeli pochodzisz z województwa lubelskiego, przygotowywały je nasze mamy i babcie. Sprawdź czy jeszcze pamiętasz ich smak!

Kuchnia lubelska bazuje na prostocie oraz pożywności. Nie oznacza to jednak, że jest ona nudna. Bogate dziedzictwo kulinarne Lubelszczyzny powiązane jest z jej położeniem (znajduje się na styku kultur Wschodu i Zachodu) przez co paleta regionalnych potraw i smaków należy do różnorodnych, dowodem na to jest mnogość dań z naszego regionu, wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lubelskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto