Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na argentyński T-bone steak alla Fiorentina

KL, oprac.: DS
Archiwum Czarciej Łapy
Jak przyrządzić argentyński T-bone steak alla Fiorentina? Z naszym przepisem nic prostszego. Życzymy smacznego

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Przepis na argentyński T-bone steak alla Fiorentina

Składniki:
rostbef
rozmaryn, tymianek
czosnek
pieprz młotkowany
oliwa extra vergine
pomidor
kilka ziemniaków

Sposób przygotowania:

Stek przyprawiamy solą i pieprzem młotkowanym. Kładziemy na mięso dwie gałązki tymianku, jedną gałązkę rozmarynu i dwa ząbki czosnku na każdą stronę mięsa. W tym czasie rozgrzewamy patelnię grillową. Pamiętajmy o tym jak chcemy go wysmażyć, czy ma być krwisty czy średnio wysmażony. Mięso, które ma dwa cm grubości powinniśmy obsmażyć ok. 3 min z jednej strony i 3 z drugiej i wrzucamy je do pieca ok. 5-7 minut, aby był średni, średnio krwisty w temp. ok. 180 stopni. Wyjmujemy mięso i dodajemy grillowany pomidor oraz domowe frytki.


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lubartow.naszemiasto.pl Nasze Miasto