Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Przepis na argentyński T-bone steak alla Fiorentina
Składniki:
rostbef
rozmaryn, tymianek
czosnek
pieprz młotkowany
oliwa extra vergine
pomidor
kilka ziemniaków
Sposób przygotowania:
Stek przyprawiamy solą i pieprzem młotkowanym. Kładziemy na mięso dwie gałązki tymianku, jedną gałązkę rozmarynu i dwa ząbki czosnku na każdą stronę mięsa. W tym czasie rozgrzewamy patelnię grillową. Pamiętajmy o tym jak chcemy go wysmażyć, czy ma być krwisty czy średnio wysmażony. Mięso, które ma dwa cm grubości powinniśmy obsmażyć ok. 3 min z jednej strony i 3 z drugiej i wrzucamy je do pieca ok. 5-7 minut, aby był średni, średnio krwisty w temp. ok. 180 stopni. Wyjmujemy mięso i dodajemy grillowany pomidor oraz domowe frytki.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?