MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nieaktywne drożdże w postaci proszku i płatków to doskonały...
fot. Helen Harrop/flickr.com, CC BY-SA 2.0

Czym zastąpić mięso? Polecamy najlepsze roślinne zamienniki mięsa. Są bogate w białko i żelazo, a przy tym smaczne

Drożdże

Nieaktywne drożdże w postaci proszku i płatków to doskonały „mięsny” dodatek do potraw takich jak pasty, pasztety czy kotlety z warzyw i/lub nasion roślin strączkowych, a także wędlin z seitana czy zup, który dodaje im mięsnego smaku i cennych składników, takich jak białko i związki mineralne. Są też dostępne w formie słonej pasty – brytyjskiej Marmite i australijskiej Vegemite.

W 100 g dezaktywowanych drożdży:
białko: 47 g
żelazo: 6,9 mg
kalorie: 320 kcal

W 100 g pasty drożdżowej:
białko: 23 g
żelazo: 4 mg
kalorie: 185 kcal

Zobacz również

Niecodzienny gość na plaży w Mielnie. Dzik spacerował brzegiem morza [ZDJĘCIA]

Niecodzienny gość na plaży w Mielnie. Dzik spacerował brzegiem morza [ZDJĘCIA]

Święto Gminy Lubenia 2024 za nami. Obejrzyj zdjęcia z wydarzenia

Święto Gminy Lubenia 2024 za nami. Obejrzyj zdjęcia z wydarzenia

Polecamy

Gmina Wierzbica. Przed nami  piknik motoryzacyjny "Bezpieczne Wakacje"

Gmina Wierzbica. Przed nami piknik motoryzacyjny "Bezpieczne Wakacje"

Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora

HIT DNIA
Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę