MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Popularne boczniaki ostrygowate mają blaszkowaty spód...
fot. kellyclampitt/pixabay.com

Czym zastąpić mięso? Polecamy najlepsze roślinne zamienniki mięsa. Są bogate w białko i żelazo, a przy tym smaczne

Boczniaki

Popularne boczniaki ostrygowate mają blaszkowaty spód kapelusza, dzięki czemu pokrojone w paski przypominają nieco mięso. Pocięte i uduszone dobrze „udają” flaczki, sprawdzają się też w gulaszach, a także panierowane i smażone jak schabowy albo marynowane i grillowane jak stek.

W 100 g boczniaków:
białko: 3,3 g
żelazo: 1,33 mg
kalorie: 33 kcal

Zobacz również

Nowe inwestycje kolejowe na Dolnym Śląsku. Szybsze pociągi i remonty torów

Nowe inwestycje kolejowe na Dolnym Śląsku. Szybsze pociągi i remonty torów

Pary 1/4 finału Euro. Dwa hity! Poznaj terminarz, komentatorów, drabinkę

Pary 1/4 finału Euro. Dwa hity! Poznaj terminarz, komentatorów, drabinkę

Polecamy

Pogotowie psychologiczne, strefa relaksu, a może „stojak dla psa”?

Pogotowie psychologiczne, strefa relaksu, a może „stojak dla psa”?

Turniej Poetycki o „Chmielakowy Antałek” 2024 w Krasnymstawie

Turniej Poetycki o „Chmielakowy Antałek” 2024 w Krasnymstawie

Czeszka, którą pokochali Polacy. Jak teraz wygląda współgospodyni „Herbatki u Tadka”?

Czeszka, którą pokochali Polacy. Jak teraz wygląda współgospodyni „Herbatki u Tadka”?