MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ogórki w musztardzie Grażyny Łacnej-Walczak...
fot. Grażyna Łacna-Walczak

Przetwory z ogórków na zimę. TOP 10 przetworów z ogórków gruntowych naszych Czytelników [PRZEPISY]

Ogórki w musztardzie Grażyny Łacnej-Walczak

Składniki
1 kg ogórków gruntowych 
czosnek
chrzan
koper 
  
Składniki na zalewę 

1 litr wody 
1 szklanka octu 
1 szklanka cukru 
3 łyżki soli 
4 łyżki musztardy sarepskiej 
liść laurowy
ziele angielskie
gorczyca 
  
Wykonanie
Zalewę gotować 10 minut, potem dobrze ostudzić. 
Ogórki pokroić w słupki (można obrać jak ktoś lubi miękkie). Na dno słoika włożyć czosnek, chrzan i ciasno poukładać ogórki. Na wierzch ułożyć koper. Zalać zimną zalewą i pasteryzować 5 minut.

Zobacz również

Giełda staroci w Częstochowie. Zobaczcie, co można tu upolować! [ZDJĘCIA]

NOWE
Giełda staroci w Częstochowie. Zobaczcie, co można tu upolować! [ZDJĘCIA]

Lech Poznań U-19 gromi na wyjeździe Sandecję Nowy Sącz i utrzymuje pozycję lidera

Lech Poznań U-19 gromi na wyjeździe Sandecję Nowy Sącz i utrzymuje pozycję lidera

Polecamy

Gmina Krasnystaw. To będzie "Siennicki Wieczór Kultury" pełen atrakcji artystycznych

Gmina Krasnystaw. To będzie "Siennicki Wieczór Kultury" pełen atrakcji artystycznych

Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

AKTUALIZACJA
Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?